Během pracovních činností žáci 7.C využili jablka ze školního pozemku na upečení jablečných závinů. Kromě jablek si žáci přinesli všechny potřebné ingredience – listové těsto, cukr, skořici. Nikdo se neodhodlal vylepšit závin ořechy a rozinkami.
Žáci se rozdělili do menších skupin a podle zvoleného postupu začali pracovat. Všichni si nejprve umyli ruce i jablka. Následně jablka oloupali a někdo je nakrájel na malé kousky, jiní použili struhadlo. Podle druhu přineseného těsta musela některá skupina použít váleček na rozválení těsta. Po té již vše nachystali na těsto a řádně zavinuli. Upečení byla již jen otázka přibližně 20 minut, během kterých žáci postupně uklidili svá stanoviště. Některé skupiny stihly nejen závin upéct, ale i sníst. Záviny byly moc dobré. Ti, kteří potřebovali více času, si upečený závin odnesli domů na ochutnání.
V. Severa