Regionální a volnočasová liga Elévů

20.10.2024 Helena Šťastná

Takovou podporu, atmosféru a sounáležitost jako na dnešním turnaji volnočasové ligy, jsme dlouho nezažili. Letos jsme se těchto zápasů účastnit nechtěli, z důvodu časové náročnosti a vytíženosti o víkendech. Nicméně nás oslovila ředitelka soutěže libereckého DDM, jestli bychom nezahráli alespoň první kolo s nimi. Vzhledem k již zapsané sobotní soutěži jsme nevěděli, zda-li bychom vůbec měli koho postavit i na neděli, ale nakonec nás v tom tým nenechal a účastnili se skoro všichni.

Rozdíl těchto soutěží je postaven na jiných principech a hodnotách. Volnočasová liga je jednodenní turnaj s vyhodnocením, oceněním týmů a společným vyhlášením, určené florbalovým kroužkům a Český florbal sportovním klubům, kde se snaží motivovat hráče nezveřejňováním výsledků ani statistik, a užít si hru jako takovou. Máme obrovské štěstí, že máme tu šanci, účastnit se obou variant. Zatímco v sobotním turnaji to moc nevyšlo a skončili jsme poslední, neděle patřila nám a ukázalo se, že florbal nám jde.

Velké poděkování patří týmu DDM Liberec, se kterým jsme remízovali v prvním utkání a ten nám pak fandil po celou dobu turnaje. Vůbec nevíme, čím jsme si to zasloužili, ale kluci byli nejlepší fanoušci Chrastavy. Mám takový pocit, že to nebude náš poslední turnaj ve www.flvc.cz 🙂

Sobotní soupeři: Crazíci FBC Liberec blue, FBC Panthers Liberec ORANGE, FBC Česká Lípa blue

Nedělní soupeři: DDM Liberec, SCP Český Dub, SK Osečná, TJ Sokol Hodkovice

Zpět