Žákovský parlament – nocování

20.10.2023 Dušan Ramírez

Žákovský parlament zahájil svou činnost

Žákovský parlament ZŠ v Chrastavě, který se podařilo v minulém školním roce po koronavirové přestávce oživit, je tvořen zvolenými zástupci z těch tříd, které se chtějí aktivně podílet na vylepšování školy. Při prvním setkání 9. října byli mezi staré parlamenťáky a parlamenťačky přivítáni nováčci. Parlament se schází tradičně každé druhé pondělí odpoledne po vyučování a druhé zasedání  bylo hned noční.

Skupina dvaceti nejnadšenějších členů parlamentu se 20. října ve večerních hodinách sešla v budově školy ve Školní ulici, aby zde do pozdních nočních hodin usilovně pracovala na vzájemném sebepoznávání a tmelení týmu. V průběhu akce nechyběly nejrůznější hry, stezka odvahy nočním areálem školy a tradiční společná pizza večeře. Zásadním výstupem z celé akce však byly skupinové diskuse a tvorba myšlenkových map znázorňujících představy parlamentu o škole, kde je všem dobře. Tyto mapy budou pomáhat parlamentu hledat cestu, jak přispět k tomu, aby na naší škole bylo skutečně dobře všem, kdo do ní chodí. Věříme, že vzájemnou spoluprací žáků, učitelů a vedení školy se na této cestě neztratíme a budeme společně směřovat k cíli.

Činnost parlamentu může veřejnost sledovat na webu školy, kde se nachází odkaz na stránky školního parlamentu, a dále o ní budeme průběžně informovat na stránkách Chrastavských listů.

 

Markéta Mézlová, koordinátorka ŽP

 

Zpět